Obrishy

PRIRODNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE
O⋅BRISHY SNAGOM PRIRODE!

100% prirodna s eterčnim uljima naranče, limuna, mente i eukaliptusa

Što koristimo u proizvodnji O⋅BRISHY proizvoda

ETERIČNA ULJA

Proces proizvodnje eteričnih ulja je znan već od davnina. Eterična ulja nastaju destilacijom određenih dijelova biljaka iznad zaključale vode. Proces je znatno kompliciraniji, ali laički opisano zagrijana voda isparava, te pare prolaze kroz biljni materijal isparavajući biljni materijal, pare teku kroz zavojnicu gdje se dolaze do prihvatne posude gdje kondenziraju natrag u tekućinu.

Eterična ulja se najčešće koristi u aromaterapijama, te njihovim udisanjem postižemo različite podražaje u našem mozgu, tako primjerice eterično ulje limuna koristi se za podizanje raspoloženja, protiv glavobolje itd. Sadrži Limonene koji je odličan u borbi protiv zaprljanja. Također eterična ulja imaju antimikrobni učinak, pomažu u čišćenju jer imaju sposobnost otapanja različitih masnih i drugih zaprljanja.

O⋅BRISHY

MLIJEČNA KISELINA

Potpuno prirodna kiselina (koju proizvodi i ljudsko tijelo), proizvodi se od šećera repe, šećerne trske, kukuruza, tapioke. Koristi se kao prirodan konzervans. Karakteristična je po svom antimikrobnom djelovanju (dezificijens), te služi kao odličan Ph regulator u sredstvu. Ima sposobnost uklanjanja tvrdokornijih vodenih mrlja (kamenca).
O⋅BRISHY

DEMINERALIZIRANA VODA

Proces prolaska vode kroz ionske izmjenjivače prilikom čega se uklanjaju anorganski ioni, organski spojevi, bakterije, neželjene čestice koje se zaustavljaju na filtraciji, te razni otopljeni plinovi itd. voda koja se dobiva postaje spremna za upotrebu bez onečišćenja i minerala te se tako prilikom korištenja ne stvara nepotreban kamenac na površinama.
O⋅BRISHY

LIMUNSKA KISELINA

Potpuno prirodna kiselina koju najviše sadrže agrumi. Ima svoja specifična kisela svojstva, te se koristi u proizvodnji hrane (potpuno je jestiva). Upravo iz tog razloga koristi se kao konzervans u različitim pićima. Limunska kiselina ima baktericidnu i fungicidnu sposobnost, te se nakon njezine upotrebe može reći da dezinficira površine. Ima sposobnost uklanjanja raznog zaprljanja kao što su kamenac, tragovi sapuna, kalcija itd.
O⋅BRISHY

KSANTAN GUMA

Prirodan jestivi sastojak koji se koristi u industriji hrane. Nastaje fermentacijom glukoze i saharoze. Koristi se kao prirodan zgušnjivač i stabilizator kako bi se spriječilo razdvajanje sastojaka, pomaže boljem miješanju vode i ulja.

KOKOSOV GLUKOZID

Potpuno prirodan i uobičajen sastojak prirodne kozmetike, tako i sredstva za čišćenje. Dobiva se se preradom iz kokosova ulja, a koristi se kao blago, prirodno, biorazgradivo, pjenasto, površinski aktivno sredstvo (surfaktant). Razbija površinski napon u tekućinama, te omogućuje lakše miješanje tvari. Ne isušuje i ne iritira kožu, zbog svojih blagih karakteristika koristi se kao sastojak šampona za bebe.
O⋅BRISHY